„Ez volt eddigi életem legnagyobb versenye”

Évek óta nem sikerült érmihályfalvi diáknak eljutni a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszára. Idén Molnár Boróka Lilla elérte ezt a kimagasló eredményt, élményeit velünk is megosztja. Beszámolója elé Boros Emőke tanárnő fűzött rövid bevezetőt.

A verseny Bihar megyei résztvevői, előtérben középen Molnár Boróka Lilla

A verseny Bihar megyei résztvevői, előtérben középen Molnár Boróka Lilla

Évek óta nem sikerült érmihályfalvi diáknak eljutni a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszára, ám ebben az évben Molnár Boróka Lilla, a Zelk Zoltán Gimnázium V. C osztályos diákja kivívta magának e megtisztelő részvételt. A tantárgyverseny országos fordulóját idén Aradon szervezték meg április 17-20. között. Bihar megyét 11 diák képviselte, akik több díjjal, különdíjjal térhettek haza. Boróka a hatodik helyen végzett, valamint megkapta a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus különdíját is.

Boros Emőke tanárnő

Élménybeszámoló
a 2016-os Mikes Kelemen Magyar nyelv- és irodalom tantárgyverseny
országos fordulójáról

Mondhatom, hogy ez volt eddigi életem legnagyobb versenye. Rettenetesen izgultam már akkor, amikor a Bihar megyei csapattal leszálltunk a buszról és elfoglaltuk helyünket a szállodában. Elképesztően szép volt az a látvány, amit a szálloda, a szobák és a Jelen ház nyújtott. Az ételek fenségesek voltak és a hangulat, amikor leültünk az asztalokhoz, úgy mondanám, hogy érdekes volt. A Csiky Gergely Főgimnáziumba is betekinthettünk, ami már magában rendkívül megtisztelőnek mondható. Bárkivel találkoztam, az kedvesen mosolygott és szívesen segített, bármit kérdeztem. Az osztálytermek hihetetlenül rendezettek voltak, és ami igazán tetszett, hogy a falakon a diákokról voltak képek és így talán mi is könnyebben írtunk, mert sokkal otthoniasabb volt a hangulat. Ellátogattunk az 1848-as Ereklyemúzeumba és a Szabadság-szoborhoz is. A színházban megtekintettük a Tizenhárom című, élő zenével kísért táncdrámát, a békéscsabai Tabán Táncegyüttes előadásában. A legjobban mégis Berszán István egyetemi docens magával ragadó előadását élveztem, amelyben a fiktív világgal való kapcsolatunkról beszélt. Az eredményt illetően egyáltalán nem vagyok elégedetlen. A hatodik díjat hozhattam haza és a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus különdíját is megkaptam. Bár nem lettem első, de szívből gratulálok egy bihari társamnak, aki minket fog képviselni a nemzetközi fordulón. A díjkiosztón csodálatos könyvjutalmat kaptam/kaptunk, amit majd időtöltés gyanánt fogok/fogunk bújni. Remélem, jövőre sikerül majd továbbjutnom a Beszterce- Naszód megyében megrendezendő országos fordulóra.

Molnár Boróka Lilla