Határtalanul – Budapesten a IX. C

Hatartalanul_9C_Budapest_sav

Április 12., kedd örömteli napja volt a IX. C osztálynak, ugyanis viszontláthattuk a Határtalanul pályázat keretén belül a budapesti Harsányis diákokat! Mindenki türelmetlenül várta, hogy megérkezzünk, hiszen több mint egy hónapja nem láttuk egymást újdonsült barátainkkal és a helyszín is nagyon csábító volt: Budapest!!! 

Megérkezésünkkor az asztal már terítve volt a számunkra. A bőséges ebéd után a Harsányi János Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola tornatermébe látogattunk, ahol az iskolát mutatták be és közösségépítő játékokat játszottunk. Vacsora után pedig várt minket egy hatalmas meglepetés, mindenki számára egy csodálatos élmény: hajókázás a Dunán! Este még fakultatív sétán vehettünk részt az Andrássy úton.

Szerdán élménydús nap várt minket. Reggeli után betekintést nyertünk a vendéglátó iskola mindennapjaiba, óralátogatáson voltunk, majd az Országházába mentünk, s ez szintén egyedülálló élmény volt. Szentendrére is ellátogattunk, ahol egy játékos feladat keretén belül ismertük meg a város nevezetességeit. Szakmai programként este az Aréna Pláza üzleteivel ismerkedtünk.

A csütörtöki nap fénypontja a budapesti városnézés volt! Ennek keretén belül felmentünk a várba és meglátogattuk a Magyarok házát, egy olyan kiállítást, amely bemutatja mindazt, amire mi, magyarok büszkék lehetünk, a találmányoktól a sporteredményekig. Délután állatkerti vizit következett, este pedig séta a Citadellára, majd a Deák Ferenc térre, ahonnan Pestet esti pompájában is megcsodálhattuk.

A pénteket kevésbé vártuk, hiszen elérkezett a búcsú ideje. De még azelőtt a Zwack Unicum gyárral ismerkedtünk: ott bemutatták az ital előállítását, a használt gyógynövényeket, illetve a Zwack család szomorú, hányattatott történetét is. Végül pedig búcsút vettünk egymástól, reménykedve, hogy a frissen szövődött barátságok nem vesznek el, és előbb vagy utóbb még találkozni fogunk!

[Fotó: Szabó Beatrix]

« A 3 »