Közlekedj biztonságban!

Kozlekedj_biztonsagban_sav

Az Iskola másként hét idei csikys rendezvényei között is helyet kapott a biztonságos közlekedésre való nevelés. Április 21-én, csütörtökön az Arad Megyei Közúti Rendőrség két alkalmazottja látogatott el iskolánkba, hogy Zaiț János tanár úr, helyi szervező jelenlétében a témával kapcsolatos tapasztalataikat a diákokkal is megosszák. 

Meszar Răzvan helyettes rendőrparancsnok a X. C, a X. SP (szakosztály) és a XI. A osztály diákjainak sorolt fel több olyan helyzetet (a gyalogos átkelők használatától kezdve, amikor a zöld lámpa ellenére is halálos gázolások történnek), amelyben nem elég a közlekedési szabályok ismerete, figyelemre és előrelátásra is szükség van. A jelenlévő diákok életkorának megfelelően a gyalogos, a kerékpáros, illetve a mopedes közlekedés szabályaira tért ki részletesebben.

Elgondolkodtató adatként említette meg, hogy míg Romániában Az élet elsőbbséget élvez! (Viața are prioritate!) kampánynak köszönhetően az elmúlt évben alig 5 %-kal csökkent a balesetek száma, addig Svédországban a zéró tolerancia elvének alkalmazásával tavaly 50 %-kal (!) kevesebb közúti baleset történt. Van még hová felfejlődnünk.