Fogadj örökbe egy fát!

Faultetes_sav

Április 7-én, az egészség világnapja alkalmából iskolánk II. A osztályának közössége (majdnem szó szerint) „nagy fába vágta a fejszéjét”: szebbé kívánta varázsolni azt a helyet, ahol a kisdiákok szünetben játszanak. Reggel 9 órakor anyukák és apukák gyülekeztek a kisudvaron, ásókkal és kapákkal felszerelkezve, hogy gyermekeikkel közösen vegyenek részt a „Fogadj örökbe egy fát” elnevezésű projektben. 

A Brosovszky Akadémia jóvoltából, melynek elnöke Szabó Roland „másodikos” apuka, a fiúk fociedzőik és szüleik segítségével tuját, a lányok pedig rózsafát és begóniát ültettek. Mindegyik elültetett fára egy kis táblácska is került, melyre a gyerekek ráírták saját nevüket és megígérték, hogy vigyázni fognak a fákra és gondozni fogják őket. Az alapítvány és az iskola közös célja, hogy a gyermekeket az egészséges életre nevelje és felhívja a figyelmet a környezetvédelemre.

Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a faültetésen aktívan részt vett Arad híres kosárlabdázója, Brosovszky-Boriga Mónika is (édesapjáról, Brosovszky Lászlóról, az UTA legendás futballistájáról nevezték el az Akadémiát), aki sportolásra és álmaik megvalósítására biztatta a gyerekeket.

Köszönjük a a kisiratosi Sarusi faiskolának a gyönyörű magnóliát, mellyel támogatta e nemes akciót.

Az iskola vezetősége és tantestülete örömmel fogadta a II. osztály szülői közösségének példaértékű kezdeményezését.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »