Megérkeztek a neumannos vendégek!

Hatartalanul_Neumann_Arad_sav

Határtalanul pályázatok heteit éljük a Csikyben. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziummal közös pályázat már lezárult (a IX. A-sok szomorkodnak is eleget miatta), a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola 30 diákja viszont éppen ma, hétfőn érkezett Aradra. A Csikyben (nem is olyan) régi ismerőseik, a X. A osztály diákjai és a XI. A 4 tagja vártak rájuk. 

A kollégiumban való elszállásolásuk után a neumannosokat a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében üdvözölte Hadnagy Éva igazgató, aki számítógépes vetítés segítségével röviden be is mutatta nekik Arad megye egyetlen magyar középiskolájának életét.

Némi falatozást követően Ujj János ny. történelemtanár, helytörténész, és Muntean Tibor történelemtanár vezetésével aradi sétára indult a tekintélyes létszámú csoport. Az óváros és az új városközpont jellegzetes épületeit, tereit nézték meg a budapesti diákok és vendéglátóik, és utána visszatértek a kollégiumba. Ott kivárták a félórás záporeső végét, majd a csikysek vezetésével esti sétára indultak. Elvégre eső után legszebbek a város fényei…

Kedden Világosra és a szőlősi síkra, szerdán Mácsára, a Csernovics-kastélyhoz és a botanikus kerthez indul a közös csapat, csütörtökön pedig a CICOR cég aradi székhelyén fogják számítástechnikai és elektronikai ismereteiket bővíteni a neumannos és a csikys diákok. Persze, sok más közös program is lesz majd, amelyekről a hét végén fogunk bővebben beszámolni.