Kurutty, körzeti szakasz

Kurutty_korzeti_szakasz_sav

Versenyek napja volt szombaton, március 7-én a Csiky Gergely Főgimnáziumban. A Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny, illetve az Ökumenikus Vallásolimpia megyei szakasza mellett ugyanaznap délelőtt szervezték meg a 16. Kurutty Általános Műveltségi Vetélkedő körzeti szakaszát is. 

Az elemisták részére szervezett vetélkedő körzeti szakaszára a Tóth Árpád teremben került sor. Összesen nyolc csikys csapat ült asztalhoz és igyekezett minél helyesebben megválaszolni, megoldani a furfangos feladatokat. A verseny különlegessége, hogy a négyfős csapatokban különböző generációk képviselői kell hogy együtt dolgozzanak, és ez nagyszerű alkalmat teremt az ismerkedésre, illetve a közös játékos munkára is.

Fodor Sándor Csipike című meséje volt a körzeti szakasz témája. Csipikéről és barátairól (Harkály Mesterről, Sün Apóról, Mókusról, Vöröshangyáról stb.) kaptak kérdéseket az I–IV. osztályos diákok. A legtöbb és leghelyesebb választ a Tigrisek nevű csapat tagjai fogalmazták meg, így ők lettek a Csiky-beli körzeti szakasz első helyezettjei. Ők már biztosan továbbjutottak az áprilisi megyei szakaszra, de hogy rajtuk kívül kik fognak még azon részt venni, az a másik két helyszínen, az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskolában, illetve a Körösközben, Nagyzerinden lebonyolított körzeti szakaszok eredményétől függ. Amint kialakul, közölni fogjuk a megyei szakasz végleges mezőnyét.