Mikes Kelemen, megyei szakasz – EREDMÉNYEKKEL KIEGÉSZÍTVE!

Mikes_megyei_2015_sav

Ma délelőtt 9 órakor kezdődött és délben fejeződött be a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakasza. Az V–VI. osztályos résztvevők két órát, a nagyobbak pedig három órát kaptak a tételek kidolgozására.

Arad megyében összesen 23 ötödikes, 19 hatodikos, 13 hetedikes, 11 nyolcadikos, illetve 28 középiskolás (csikys) diák vágott neki a könnyűnek idén sem mondható nyelvi és irodalmi feladatokat tartalmazó versenynek. Fekete Istvántól a Vuk egy részlete, Lázár Ervin A bolond kútásó című meséjének egy részlete, Arany János-, József Attila-, Kosztolányi Dezső-, Pilinszky János-, Kányádi Sándor-versrészletek és még sok más irodalmi mű elemzése, vagy a műhöz kapcsolódó feladatok szerepeltek idén a palettán.

A helyszín idén is a Csiky Gergely Főgimnázium volt. Amint azt Szabó László (aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola), Nyári Melinda és Rudolf Ágnes (Csiky Gergely Főgimnázium) szervezőktől megtudtuk, az országos szakaszra április 9–12. között Zilahon kerül majd sor. Ezen Arad megyéből 8-an vehetnek majd részt, az évfolyamok és az átlagok figyelembe vételével. Az eredményeket az alábbi táblázatban találjuk meg:

Letöltés (PDF, 325KB)

A feladott tételeket, illetve a javítókulcsot az alábbi linkekre kattintva tekinthetjük meg:
V. osztályos tétel és javítókulcs
VI. osztályos tétel és javítókulcs
VII. osztályos tétel és javítókulcs
VIII. osztályos tétel és javítókulcs
IX. osztályos tétel és javítókulcs
X. osztályos tétel és javítókulcs
XI. osztályos tétel és javítókulcs
XII. osztályos tétel és javítókulcs