Meghitt előkarácsony a kollégiumban

Elokaracsony_bentlakas_2014_sav

Ebben az évben is díszbe és pompába öltözött az intri, azt hirdetve: közeleg a Karácsony! December 17-én, csütörtök este a bentlakó diákok és a meghívott vendégek szép számban összegyűltek, hogy családias hangulatban, együtt tartsák meg az előkarácsonyt.

Amikor mindenki megérkezett, Kócsó Alexandra nyitotta meg az ünnepi műsort, amellyel három hete készül 16 bentlakó diák, ezzel is megteremtve, előre jelezve a szenteste érzését. A szervezők egy verses-zenés összeállítással hozták a karácsony szellemét a jelenlévők szívébe. A műsort hangulatos csillagszóró-fényben zártuk, a Mennyből az angyalt énekelve, majd Hadnagy Éva igazgatónő áldott ünnepeket és boldog új évet kívánt minden résztvevőnek és családjának.

Ezek után a színes, csillogó karácsonyfa alól ajándékok kerültek elő, és gazdára is találtak. Végezetül következett a várva várt ünnepi vacsora és egy csoportkép a fenyőfa körül. (A csoportképen elől Magyar Károly látható, aki Magyarországról, Pálfa községből gyalogol Dévára, hogy az ottani gyermekotthonba ajándékot juttasson el, s aki ezen az éjszakán a bentlakásban szállt meg.)

[Fotó: Németh Regina, Rostás Szandra]