Betlehemi játék, Karácsonyi rege és sok-sok ének – A III. és a IV. osztály karácsonyi szerepe

Karacsonvaras_III_IV_osztalyok_sav

A karácsonyi események ma se értek véget, de nem ám. Az elemisták, pontosabban a harmadikosok és a negyedikesek tartalmas műsorral léptek fel, emlékeztetve a közönséget az ünnep közeledtére.

Ma délután a III. osztály diákjai Pintér Mária tanítónő irányításával 17 órakor mutattak be egy betlehemi játékot a Tóth Árpád teremben. A gyerkőcök részéről több hagyományos dal is elhangzott – Elindult Mária, Pásztorok, pásztorok, Kis karácsony, nagy karácsony –, majd következett a szavalatokból álló egyéni szereplés. Zárásul pedig a gyerekek egy-egy gyertyával a kezükben körbeállták a teremben lévő harmóniumot, és a tanító néni kíséretével elénekelték a Mennyből az angyalt. 

A IV. osztály egy órával később, 18 órakor kezdett, mégpedig egy videóbejátszással, amelyen Ady Endre Karácsonyi rege című verse hangzott el, zenei aláfestéssel. Ezután a kis elemisták karácsonyi verseket szavalva és hangulatos dalokat énekelve léptek a színpadra. A műsor végén Khell Levente tanító bácsi jókívánságokat fogalmazott meg a termet ezúttal is zsúfolásig megtöltő szülőknek, hozzátartozóknak, diákoknak és pedagógusoknak.