Mikulásjárás a Jelen Házban

Mikulas_Jelen_Hazban_2014_sav

Pénteken a Mikulás a Jelen Házban is meglepte a Kincskereső óvoda csemetéit és iskolánk kisdiákjait.

Mindenki izgatottan ült be a terembe, hiszen tudvalevő volt, hogy a Mikulás hamarosan meg kell hogy érkezzen. A gyermekek jó hangulatát a Két pásztor karácsonya című bábjáték fokozta, amit Demeter Ferenc és Szabó Jenő, a kolozsvári Bábjátszó Tér Társulat színészei adtak elő. Az előadás végéhez közeledve a kicsik a kinti sürgés-forgásból sejteni kezdték, hogy közeledik a nagy pillanat, hamarosan betoppan a Nagyszakállas. Sejtelmeik beigazolódtak, megérkezett hozzájuk a Mikulás. 

A Jelen Ház termét hatalmas énekszó töltötte be, ezt követően a várva várt vendég ajándékrajzokat kapott. Csoportkép is készült, melyen azonban a sok gyermek között a Mikulás igen nehezen található meg. Minden óvodás és iskolás jól teljesített, így a teremből kimenet a Mikulás mindegyikőjüknek átadta a megérdemelt jutalmat. Reméljük, minden résztvevő megtartja jó magaviseletét, ezzel kiérdemelve, hogy jövőre is eljöjjön hozzájuk Lappföldről (vagy akár közelebbről) a Mikulás.

Az ünnepi műsort az AMISZ szervezte, társszervezőként az Arad megyei RMDSZ, az RMDSZ Aradi Nőszervezete, illetve az Aradi Kamaraszínház működött közre. A rendezvényt az aradi önkormányzat támogatta.

[Fotó: Csomós Roland, Pattus Dorottya]