TALENTUM – természettudományok és informatika verseny

Bartok_Bela_Elmeleti_Liceum_sav

Október közepén hirdették meg s azóta már javában zajlik a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum által szervezett TALENTUM természettudományok és informatika verseny.

Amint az a szervezőktől kapott ismertetőből kiderül, a szórványoktatási központok számára meghirdetett verseny elsődleges célja a középiskolás diákok tehetséggondozása. A diákok a kötelező tananyaggal kapcsolatos tudásukat mérhetik fel az interaktív vetélkedő során. 

A verseny két online (internetes) fordulóból áll, amely során a diákok felmérhetik tudásukat a biológia, a fizika, a kémia és az informatika területén.

A verseny részletes leírása és szabályzata, a regisztrációval kapcsolatos tudnivalók a temesvári magyar líceum honlapján található.

Jelenleg (november 10–23. között) éppen az első online forduló zajlik zajlik. A második online fordulóra december 2–15. között kerül majd sor.

Az eredményhirdetés 2015. januárjában lesz. Az online fordulókon legmagasabb pontszámot elérő 40 diák és szaktanáraik meghívást kapnak a 2015. februárjában Temesváron sorra kerülő döntőre és tehetséggondozó programra.

További információk az alábbi elérhetőségeken kérhetők: 0727-890343, timeaimolamolnar@yahoo.com.

Sok sikert kívánunk a versenyen résztvevő csikys diákoknak (is)!