Gólyapróba vagy próbagólya?

Golya_proba_2014_sav

A suliban egyelőre még minden a gólyahétről és a gólyabálról szól. Mindenki izgatottan várja már, bár különböző okokból. Van, aki bulizni akar egy jót, van, aki látni akarja már a „munkája gyümölcsét”, és van, aki azt várja, hogy felléphessen gólyaként. A tanárok is várják… hogy vége legyen… 🙂 Nézzük néhány szervező és gólya véleményét a rendezvényről.

– Hogyan esett a választás Párizsra, mint téma?
Pálfi Kinga (XII. C): – Több témát is felvetettünk mi, szervezők, és úgy gondoltuk, hogy ezt lehet a legjobban kivitelezni anyagilag (hogy ne igényeljen túl költséges jelmezt) s az ötletek szintjén is. 

– Hogyan gyűjtöttétek össze a fedezetet a költségekre?
– A szervezők elmentek támogatást gyűjteni cégekhez, ismerősökhöz, és szép lassan összegyűlt a pénz is, hogy a bált meg tudjuk valósítani.

– Nehéz dolog gólyabált szervezni? Mire kell odafigyelni?
– Nehéz dolog abból a szempontból, hogy sok mindenre kell koncentráljunk a tanulás mellett, de ha csoportban dolgozunk, akkor kivitelezhető az egész. Oda kell figyelni arra is, hogy mindenkinek megfeleljen, amit kitalálunk és egymásra is tekintettel legyünk.

– Mi a szereped a gólyák felkészítésében, valamint a szervezésben?
Zámbori Renáta (XII. B): – Én gondoltam ki, hogy mi legyen az alapszituáció, és a táncokat is én tanítottam be a gólyáknak.

– Hogyan haladnak a próbák?
– Eleinte nagyon nehezen indult az egész, de eljutottunk oda, hogy befejeztük a produkciókat és egész jól megy. Nagyon jó, hogy végül tényleg mindenkinek sikerült megtanulni a táncot (még annak is, aki az elején nem boldogult), és mindenki próbálja kihozni magából a maximumot.

______________________________________________

– Ajánlanád-e a mostani nyolcadikosoknak, hogy gólyának jelentkezzenek? Ha igen, miért?
Zsámbók Emese (IX. A): – Igen, mindenképpen, mert ez egy életre szóló élmény és mindenképpen nagyon jó szórakozás.

– Mi volt a legjobb, illetve a legroszabb élményed a próbák során?
– A legroszabb élményem, amikor a szervezők azért kiabáltak, mert az egyik lépés nem ment, de más rossz élményem nincs. A próbák összeségében nagyon jól telnek. Jó élményem viszont az, hogy néha próbák után még maradtunk egy kicsit és buliztunk, sőt… volt, amikor próbák alatt is beraktak egy-két zenét és azokra táncoltunk.

– Milyen érzés gólyának lenni?
Sólyom Renáta (IX. C): – Jó érzés. Érdekesek a próbák, nagyon viccesek s jó hangulat van.

– Segítettek-e a próbák abban, hogy összeszokjatok az iskolatársaitokkal?
– Igen. Új embereket is megismertem és így könyebb volt baráti kapcsolatot kialakítani az évfolyamtársaimmal.

– Hogy érzed magad a próbákon?
Györki Róbert (IX. C): – Fáradtan, mivel kicsit sokat tartanak, de szerintem megéri és a társaság nagyon jó.

– Milyenek a tizenkettedikesek?
– Nekem idáig nincs semmi bajom velük, nagyon jól kijövünk. Bírom őket, nagyon jó fejek. Mintha már hosszú ideje ismernénk egymást.

______________________________________________

Amint látjátok, a gólyák és a szervezők nagyon készülnek, izgulnak, szerveznek. Az sem elhanyagolható, hogy nagyszínházi produkció lesz, tehát senkinek nem kell majd úgy érezni magát a nézőtéren, mintha szardínia lenne egy konzervben, nem fog fázni stb., úgyhogy aki még nem szánta rá magát, hogy jegyet vegyen, feltétlenül tegye meg! Mivel egy keveset már láttam a próbákból, megsúgom, hogy a táncok remekül mutatnak! Akkor Gólyabálra fel! 

Egy hozzászólás a(z) “Gólyapróba vagy próbagólya?” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.