Portréfotózás – amit egy kezdőnek is tudnia kell…

Portrefotozas_sav

Mi a portré? Miért fotózzunk portrét? Arckép és portré – hol a határ? Mivel fotózzunk portrét?

Ezekre a kérdésekre ad gyakorlatias válaszokat Báthori Zsigmond (A-FIAP) fotós, valamint támpontot kínál azoknak, akik szeretnének belekóstolni a portréfotó készítésébe. 

Megválaszolásra kerülnek olyan kérdések is, mint:
– hol fotózzam a portrét?
– milyen hátteret válasszak a fotózáshoz?
– milyen fényben fotózzam a portrét?
– mire figyeljünk az utómunkánál?
– honnan tudom, hogy a portrém sikeres?

Az október 11–12. között szervezett képzésen magyar ajkú fiatalok, elsősorban csikys és a Csikyben végzett diákok vehetnek részt. A helyek száma korlátozott, ezért a résztvevők kiválasztása 2 db., általuk készített fénykép alapján történik, amelyeknek témája szabadon választott. A fényképeket jpg formátumban október 7-ig kérjük elküldeni a ferilaszlo@yahoo.com email-címre. A fényképek nevének tartalmaznia kell a készítő nevét, s a levélben kérjük feltüntetni a készítő életkorát is. A képzésre jogosultak névsorát a Csiky honlapján tesszük közzé október 9-én.

A képzés október 11-én, szombat reggel 9 órakor kezdődik a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád-termében elméleti oktatással, majd délután gyakorlati foglalkozás következik a városban. Vasárnap délelőtt a résztvevők által készített fényképek feldolgozásával és elemzésével zárul a kétnapos program.

Részvételi díj 50 lej, ami a képzés mellett egy ebéd árát is tartalmazza.

További információk a ferilaszlo@yahoo.com email-címen.