Csikysek a Nemzetiségek Fesztiválján

Nemzetisegek_fesztivalja_2014_sav

Idén is részt vettek iskolánk tanulói a Nemzetiségek Fesztiválján.

Dr. Surján László, az Európai Parlament volt alelnöke az aradi városháza Ferdinánd termében nyitotta meg szeptember 18-án, csütörtökön a IX. Nemzeti Kisebbségek Fesztiválját.

A rendezvénysorozat pénteken 17 órakor folytatódott, a népviseleti felvonulással. A román, magyar, német, szerb, szlovák, roma és ukrán népviseletbe öltözött diákok, fiatalok a Városházától indultak, majd a színház előtt megfordulva, a Városháza mögötti Salacz (jelenleg Eminescu) parkba érkeztek. Ott, a szabadtéri színpadon Bognár Levente alpolgármester köszöntötte a rendezvény vendégeit és a közönséget, majd kezdetét vette a hagyományőrző csoportok fellépése. A Csiky Gergely Főgimnáziumot a harmadik, illetve a nyolcadik osztályos diákok képviselték Pintér Mária és Khell Levente tanító kíséretében. Bizton állíthatjuk, hogy a nyolcadikosok néptánc-bemutatója a rendezvény egyik legszebb színfoltja volt.

A népviseleti felvonulást, amelyen az aradi nemzetiségek hagyományőrző csoportjai mellett nagybecskereki és prágai csoportok is részt vettek, weblap-fotósunk, Csomós Roland is végig kísérte. Fényképeit alább nézhetjük meg.

A rendezvénysorozatról többet a Nyugati Jelen, illetve az Aradi Hírek cikkében olvashatunk.

[Fotó: Csomós Roland]