Megyei elismerés a legjobbaknak

Olimpikonok_dijazasa_2014_sav

Nemrég ért véget a tavalyi országos tantárgyversenyeken Arad megyéből legjobb eredményt elért tanulók díjazási ünnepsége. Az élénk sajtófigyelemmel kísért rendezvénynek a Moise Nicoară Főgimnázium adott otthont.

Jázbinszky Gábor megyei sport tanfelügyelő, az ünnepség műsorvezetője köszöntötte a meghívott tanulókat és felkészítő tanáraikat, illetve a rendezvény fő támogatóit, díszmeghívottait és szervezőit, a prefektúra, a megyei tanács, a két aradi egyetem, az ortodox egyház, és a tanfelügyelőség képviselőit. 

A Sabin Drăgoi Művészeti Líceum vonósnégyesének fellépése után a meghívottak köszöntő beszéde következett. Külön tapssal üdvözölte a közönség Nicolae Ioțcu, az Arad Megyei Tanács elnökének felajánlását, aki egy ingyenes menyházai hétvégét ajánlott fel valamennyi díjazottnak szeptember végén, vagy október elején. Ezután kezdetét vette a jutalmak átadása. Az országos tantárgyversenyeken I., II., III. helyen végzett, illetve dicséretben részesült tanulók, tanulói csoportok és felkészítő tanáraik kaptak elismerő oklevelet és pénzjutalmat. Öröm volt megtapasztalni, hogy a mintegy 80 jutalmazott diák között 5 csikys tanuló is a megyei legjobbak közé minősült. Konkrétan:

Bálint Bernadett (XII. B), aki az országos asztaliteniszversenyen I. helyezést ért el (és számos további országos és nemzetközi versenyen is a legjobbak között végzett); sajnos, ő és testnevelő tanára, Erdei Emese, nem tudott részt venni az ünnepségen;

Back Annamária (IX. A), a VI. Országos Ökumenikus Vallásolimpia harmadik helyezettje (felkészítő tanára Back Mária);

Kovács Henrietta (XII. A), a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszának harmadik helyezettje (felkészítő tanára Rudolf Ágnes);

Rákóczi Rebeka (VI. o.), aki dicséretet kapott a Plus Minus Poezie tantárgyközi verseny országos szakaszán (felkészítő tanárai Rus Cristiana romántanár és Spier Tünde matematikatanár; utóbbi aligazgatói teendői miatt nem tudott részt venni az ünnepségen);

Ilona Judit (X. A), aki dicsérettel érkezett vissza a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszáról (felkészítő tanára Nyári Andrea, aki a díjátadáson szintén nem tudott részt venni).

A csikys diákoknak Pellegrini Miklós megyei főtanfelügyelő-helyettes és Major Csaba, a Moise Nicoară Főgimnázium igazgatója adta át az elismerő oklevelet.

Gratulálunk a díjazottaknak és felkészítő tanáraiknak, és reméljük, hogy jövőre legalább ugyanennyi csikys olimpikonnal büszkélkedhetünk majd.