Táborpólós nosztalgiázás, kötélhúzással

kotelhuzas_sav

Idén november 13-án volt a nemzetközi „Vedd fel a tábori pólód nap”. Ebből az alkalomból a Diáktanács arra gondolt, hogy egy kicsit visszahozza az iskolába azt a nyári, könnyed, vakációs hangulatot, amelyet oly nagyon hiányolunk mi, diákok.

Az eredeti elképzelés szerint a diákok azt a felhívást kapták, hogy viseljenek táborokban kapott, különböző kampányok során szerzett, vagy akár csikys pólókat is (már aki rendelkezik hasonlóval), hogy ezzel is emlékeztessük magunkat a kedvenc nyári élményeinkre. Ám ahhoz, hogy egy kicsit feldobja ezt a napot, november 22-én, pénteken a nagyszünetben kötélhúzó versenyt hirdetett a Diáktanács az osztályoknak.

Így hát mi, csikysek november 22-én tartottuk meg a saját táborpóló-napunkat, egybekötve azt egy jó hangulatú, táboros tevékenységekre emlékeztető kötélhúzással. A versenyre összesen 8, négy fős csapat nezevett be, köztük két általános iskolás csapat is. A játékosok nem hagyták magukat megijeszteni a csípős hidegtől, minden erejüket felhasználva húzták a kötelet. Mindenkinél erősebben húzta a kötelet a X. C osztály négy képviselője (Krucsai Richárd, Kutnik Máté, Molnár Roland, Nagy Krisztián). A második helyen végzett a X. B osztály négyese (Heredi Richárd, Lovas Patrik, Molnár Szabolcs, Spasnici József), harmadik helyezést pedig a XI. C osztály csapata (Fodor Ákos, Kocsis Norbert, Pol Norbert és Simon Botond) ért el. Természetesen a részvevők jelenlétét és fizikai erőfeszítéseit egy-egy kisebb csokival hálálta meg a Diáktanács, hiszen az elvesztett energiát mihamarabb pótolni kell. :)

A szervezők külön örömére szolgált, hogy a csapatok megmérettetése után, többen is beszaladtak és helyet foglaltak a kötél két oldalán, így egy „közös” húzással zárhattuk le ezt a 20 perces vidámságot.

[Fotó: Vajda Noémi]

« 1 A 3 »

Gólya7, péntek: Egy nap más bőrben

golyahet_2017_pentek_sav

Elérkezett a Gólyahét utolsó napja, a gólyák bánatára és a tanárok nagy örömére. Reggel nyolc óra előtt már zajosak voltak az iskola folyosói, ugyanis a kilencedikes osztályokban az ifjú madárkák izgatottan öltözködtek, sminkelődtek, készülődtek a mai próbatételre, ami kifejezetten érdekes volt számukra és a nézők számára is.  Folytatás

Gólya7, csütörtök: Hogy mentorára talála, így bókola néki…

golyahet_2017_csutortok_kisebbCsütörtökön a Diáktanács újabb kreatív feladattal rukkolt elő a mi kis hosszú csőrű madárkáink számára. A gólyaheti viadalba páronként egy tollal s egy lappal kellett indulniuk.

Feladatuk az volt, hogy 10 perc alatt egy-egy 8 soros, avagy 2 szakaszos szerelmes verset írjanak a saját mentoruknak. Földre is „leborultak” (leültek), apait-anyait beleadva igyekeztek megfelelő szerelmi vallomást írni. A mentorok pedig türelmetlenül várták a szív legmélyéből felfakadó szerelmetes költeményeket.  Folytatás

Gólya7, szerda: Gólya vagyok, fess ki (innen)!

golyahet_2017_szerda_kisebbÚjabb izgalmas nap virradt gólyáinkra. A tegnapi „szárnyaló” feladat után ma ismét szembe kellett nézniük egy „színes” kihívással. Erre, mint már megszokhattuk, a „hídon” került sor.

A Diáktanács tagjai a „legszínesebb” kártyájukat húzták ma elő: a gólyapároknak ki kellett egymást sminkelni. Feladatuk már tegnap elkezdődött, hiszen az elmúlt évekkel ellentétben, idén a gólyáknak kellett a kellékeket elhozniuk, és természetesen ezek is feltételhez kötöttek voltak. Legalább öt kozmetikai cikk… az ecset nem számít… Maga a próba fejenként öt percet tartott. Ennyi idő alatt kellett minden gólyának a saját párját szédítően széppé varázsolnia.  Folytatás

Figyelem! Szerdán nyárköszöntő sütivásár!

nyarkoszonto_sutivasar_sav

Miközben az érettségizők izzadnak, kínlódnak, és a nyolcadikosok is már diszkréten a képességvizsgára hangolnak, a diákság többi része a nyári szünidőt várja, hívja, követeli. Ennek jegyében a Diáktanács holnap, június 7-én nyárköszöntő sütivásárt rendez és limonádévásárt állít fel a „hídon”. 

Készítsük tehát a pénzecskét és az étvágyat, mert szerdán finomságok várnak a szünetekben! (Ameddig a készlet tart!…) A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit!