Tégy jót, idén is!

zoldseg_gyumolcsMár hagyománya van iskolánkban a sanyarúbb körülmények között élő gyermekek támogatásának. Mivel hosszú volt az ősz és még számos zöldségféléhez könnyen hozzá lehet jutni, ezért november 12-én, hétfőn szervezzük meg az idei adakozási akciót.  Folytatás

Segítőkészség, támogatás hétköznapi módon is

zoldseg_gyumolcs_sav

Idén is megrendezésre került országos szinten a zöldség- és gyümölcsgyűjtési és adományozási akció. A Nemzeti Támogatási Stratégia (SNAC) programjához iskolánk is csatlakozott, és a jószívű, gondos gyermekek és szülők jóvoltából több mint 800 kg élelmiszert sikerült összegyűjtenünk és eljuttatnunk a a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által Kisiratoson fenntartott Pio Atya Gyermekotthonba, illetve a Máltai Ház idős lakóinak.  Folytatás

Több mint fél tonna élelmiszer gyűlt már össze

zoldseggyujtes_2017_sav

Amint azt hétfői bejegyzésünkben olvashatták, idén ezekben a napokban zajlik iskolánkban a zöldség- és gyümölcsgyűjtő akció a rászoruló gyermekek számára. Rogoz Marianna szervező tájékoztatása szerint három nap alatt 527 kg élelmiszer gyűlt össze a lelkes adományozóktól. A gyűjtés hétfőig folytatódik!  Folytatás

Tégy jót, hozz zöldséget!

zoldseg_gyumolcsMár hagyománya van iskolánkban a sanyarúbb körülmények között élő gyermekek támogatásának. Mivel hosszú volt az ősz és még számos zöldségféléhez (esetleg gyümölcshöz is) könnyen hozzá lehet jutni, ezért ezen a héten új adakozási akcióra kerül sor.

Kedves diákok! Gondoljatok a gyermekotthonokban, nem családban felnövő társaitokra és hozzatok hétfőn, kedden, szerdán vagy csütörtökön minél több olyan élelmiszert, amit eljuttathatunk nekik.  Folytatás

Örülök, hogy segíthetek!

Zoldseg_gyumolcs_2015_sav

A címbéli gondolat vezérelte csikys diákjaink egy részét ma reggel, miközben az iskolába jövet kisebb-nagyobb cekkerekben hozták a támogatásnak szánt zöldséget vagy gyümölcsöt.

Volt, aki egy egész zsákkal hozott burgonyát, mások káposztát, hagymát, murkot, padlizsánt cipeltek. Gyümölcsből is gyűjtöttünk, mivel almát, banánt, narancsot, kiwit is ajándékoztak segítőkész diákjaink.

Az összegyűjtött, valamivel több mint 200 kg élelmiszer java részét a kisiratosi Pio Atya Gyermekotthonba juttattuk el, de rászoruló, sokgyermekes családok is részesültek az adományokból.

Az elmúlt évekhez képest idén, sajnos, csökkent az összegyűjtött élelmiszer mennyisége, de a IX. A osztályosok, például, 40,5 kg-ot adományoztak.

Az önkéntesség, az adakozás, egymás segítése, támogatása szép és nemes cselekedet. Többé, értékesebbé válsz, ha adományozol. Köszönet mindazoknak, akik ma gondoltak a rászorulókra! Kovács Józsefnek pedig külön köszönet, mert elvállalta a zöldség és gyümölcs kiszállítását Kisiratosra.

Bízom benne, hogy diákjainkra tudunk hatni és belátják, hogy mindnyájunknak addig jó, ameddig képesek vagyunk adni, segíteni és nem nekünk van szükségünk a másoktól kapott támogatásra!

[Fotó: Csomós Roland]

« 1 A 2 »

Csütörtökön lesz a zöldség- és gyümölcsgyűjtés!

zoldseg_gyumolcsAhogy azt már korábban jeleztük, ezen a héten újra zöldség- és gyümölcsgyűjtési akció lesz a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Most már azt is tudni lehet, hogy erre csütörtök délelőtt fog sor kerülni.

A XI. B osztály tanulói 8 és 11 óra között járják majd körül az osztályokat, hogy átvegyék a felajánlott zöldség- és gyümölcscsomagokat. Amelyeket, kérünk, ne felejtsetek otthon!

Az összegyűjtött termékeket ezúttal is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által Kisiratoson fenntartott Pio Atya Gyermekotthon árváinak juttatjuk el.

Zöldség- és gyümölcsgyűjtés, idén is!

Kedves diákok és tanárok!

zoldseg_gyumolcsNovember második hetében újra zöldség- és gyümölcsgyűjtési akció lesz a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Az összegyűjtött termékeket ezúttal is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által Kisiratoson fenntartott Pio Atya Gyermekotthon árváinak juttatjuk el.

A korábbi évektől eltérően a gyűjtés napján idén „házhoz”, azaz osztályhoz megyünk. Ez azt jelenti, hogy a XI. B osztály diákjai fognak osztályról osztályra járni és összegyűjteni a felajánlott zöldség- és gyümölcscsomagokat. Nektek csak az a dolgotok, hogy összeállítsátok és az iskolába elhozzátok az általatok jó szívvel felajánlott terményeket.

A gyűjtés napját hétfőn körözvényben (illetve itt, a weblapon is) tudatjuk.

Hoztatok, de még hozhattok! [FRISSÍTVE]

Több, de sajnos nem mindenik osztály vett részt a mai gyümölcs- és zöldséggyűjtő akción. Rogoz Marianna programfelelős statisztikája alapján a VII. B, VIII., IX. A, IX. B, IX. C, X. A, X. C, illetve a XII. C osztály tanulói gyülekeztek az első emeleti folyosó végén (és nem a tegnap tévesen megjelent földszinti 101-es teremnél), hogy átadják természetbeni adományukat. (Az elemi osztályok tanulói már az elmúlt pénteken hoztak csomagokat.) A diákok jókedvűen és lelkesen cipelték be cekkereiket, avagy krumplis zsákjaikat a kis fülkébe, ahogy az a képeken is látszik. A legbőkezűbb adakozóknak kétségkívül a X. C osztály tagjai bizonyultak, akik több mint 100 kg zöldséget és gyümölcsöt szállítottak be. Köszönet nekik és a többi diáknak is, akik résztvettek a programban!

Figyelem, aki ma elmulasztotta, holnap, kedden reggel csatlakozhat még a gyűjtési akcióhoz. Ahogy azt korábban is jeleztük, az összegyűjtött csomagokat a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által Kisiratoson fenntartott Pio Atya Gyermekotthon árváinak fogják eljuttatni.

Kiegészítés: Rogoz Marianna tájékoztatása szerint ma, kedden is sokan hoztak még csomagot otthonról. Mindegyik szünetben jöttek kisebb-nagyobb cekkerrel a diákok, végül mintegy 340 kilogrammnyi zöldség és gyümölcs gyűlt össze. A Pio Atya Gyermekotthon gondnoka kedden 14-kor szállította el a csikysek adományát.